Siirry pääsisältöön

Juhlavuoden kukkaseppeleet

 

Olimme lauantaina 6.5.2023 Wasafloristin Nelly Koiton opissa ja teimme kukkaseppeleitä, jotka veimme seuraavana päivänä aikaisempien sukupolvien aktiivisten Kalevalaisten haudoille Vaasaan, Lapualle sekä Karijoelle. 

Puheenjohtajamme Riikka - Sirkka Högströmin haudalla Vaasan vanhalla hautausmaalla. Sirkka oli yhdistyksemme perustajajäsen ja monivuotinen puheenjohtajamme.

Vesna - Maija ja Kaleva Järvisen muistoseppelettä laskemassa. Maija oli monivuotinen puheenjohtajamme ja yhdistyksemme kunniajäsen. Kaleva Järvinen on puolestaan ollut aktiivinen toimija kalevalaisten taustajoukoissa sekä kanteleensoiton edistäjä Vaasassa.

Marjatta Lohikosken seppeleen teki ja laski hänen tyttärensä Mervi. Marjatta oli yhdistyksemme kunniajäsen ja kulttuurin monitaituri, joka kehitti myös alueen Helkanuorten toimintaa.

Elmire Salmen haudalla Vaasassa - Pauliina lukemassa muistokirjoitusta. Elmire oli myös yhdistyksemme perustajajäseniä vuodelta 1934 ja toimi puheenjohtajanamme useita vuosia. Elmiren tarinaa tutkimme mielenkiinnolla automatkalla, kun Pauliina innostui etsimään hänestä tietoa tehtyään hänelle tämän kukkaseppeleen. Seppeleen teko toikin jännittävällä tavalla nämä menneet Kalevalaiset sukupolvet meille läheisimmiksi.

Sylvi Mäkelän haudalla Vaasassa. Maikki laskee tekemänsä seppeleen haudalle. Sylvi oli myös Vaasan Kalevalaisten naisten perustajajäsen ja aktiivinen toimija.

Ensimmäisen puheenjohtajamme Aliina Lahdensuon lapsuuden kodin edessä Lapualla.

 Juhlavuotenamme halusimme kunnioittaa edellisten sukupolvien työtä kansanperinteen parissa. Nämä Kalevalaiset ovat olleet tärkeääkin tärkeämpiä suomalaisen kulttuuriperinteen vaalijoita ja edistäjiä.

Kierroksemme viimeisellä hautuumaalla Karijoella Kristiina laskee seppeleen äitinsa Salme Luoman haudalle. Salme oli yhdistyksemme monivuotinen puheenjohtaja sekä perinnekerhojen vetäjä. Salmesta saimme kuulla suoraan tyttären kertomana ja se jos mikä oli sykähdyttävän mielenkiintoista! 

Jos sinulla on tietoa, kuvia, tarinoita etc. näistä tai muista Kalevalaisista naisista tahi muutoin Vaasan Kalevalaisten toiminnasta, niin otamme mielellämme kaiken tiedon vastaan.

 maikkisyvaluoma@gmail.com 
Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vaasan Kalevalaiset ~ Veden voima -teema vuosi 2021

Koontia kulttuuritoiminnastamme vuodelta 2021: Veden voima - Kansallispukuhiihto 10.2.2021, Villan puistossa oli virtuaalinen kolmen jäsenemme tapahtuma, jonka innostamana koko Suomi lähti hiihtämään kansallispuvuissa. Julkaisumme nähtiin facebookissa yli 47 000 kertaa ja ihmiset innostuivat ympäri Suomen tuunaamaan perinnettä aihetunnisteella #kansallispukuhiihto. Kansallispukuhiihtäjämme pääsivät jopa Yle Urheilun #hiihtokupla gaalaan. Jatkamme ilmiön parissa ensi vuonnakin uuden tapahtuman merkeissä. Tempauksemme innostamana Kalevalaisten naisten liitto haastoi ihmiset hiihtämään kansallispuvuissaan Kalevalan päivänä. Veden Voima - Laskiaisen kelkkaretki 14.2.2021 Vaasan rantaraitilla Kansallispukutapaaminen torilla 7.4.2021 jätimme hyvästit kansallispukuhiihdolle Vaasan rantaraitilla kansallispuvuissa kulkien laulaen ja runoja lausuen. Samalla toivotimme kevään tervetulleeksi ja teimme runokiitoksen someen kaikille kansallispukuhiihtoon osallistuneille. Vaasan Ka

Kevään ohjelmaa 2022

Kalevalaisen Naisten liiton teema tälle vuodelle on Luovuuden alkuvoimaa ja me vaasalaiset vietämme sitä omien tapahtumiemme lisäksi  vieraillen ilolla erilaisissa tapahtumissa ja konserteissa. Lisää ohjelmastamme voit lukea täältä Alkuvuonna olemme jo ehtineet tietenkin hiihtämään kansallispuvuissa ja vierailemaan Oksenja Mäkiselän haudalla Laihialla. Mukaan inspiroivaan joukkoomme pääsee kuka vain perinteistä ja kulttuurista kiinnostunut ottamalla yhteyttä Maikkiin maikkisyvaluoma@gmail.com tai tämän ilmoittautumislinkin kautta.

Taiteiden Yönä 2022 tuuletetaan!