Siirry pääsisältöön

Tietoja Vaasan Kalevalaisista

Vaasan Kalevalaiset elinvoimainen yhdistys 

Pian 80-vuotiaan yhdistyksemme tavoitteena on koota yhteen ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita suomalaisen kulttuurin ja perinteen vaalimisesta ja soveltamisesta nykyaikaan sekä siirtämisestä tuleville sukupolville. Vaasan Kalevalaiset on Kalevalaisten Naisten liiton jäsenyhdistys. 

VUODEN TEEMA: LUOVUUDEN ALKUVOIMAA 

Kaikkia vuoden tapahtumia yhdistää luovuus. Tapahtumien tarkoitus on: 

1. Tuoda esiin alueemme monipuolista ja arvokasta kulttuuria mahdollisimman monipuolisesti 

2. Korostaa luovuutta ja iloa osana hyvinvoinnin, osallisuuden ja yhteisöllisyyden rakentumista 

3. Kehittää olemassa olevia yhteistyöverkostoja ja verkostoitumista myös muiden paikallisten vapaaehtoistoimijoiden kanssa 


Toimintavuoden 2022 painopiste on tapahtumien ja toiminnan kehittämisessä, ja yhdistyksen 80-vuotisjuhlavuoden suunnittelussa.  Tärkeänä osana juhlavuotta on Vaasan Kalevalaisten paikallishistorian ja toiminnan merkityksen esiin tuominen. 

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vaasan Kalevalaiset ~ Veden voima -teema vuosi 2021

Koontia kulttuuritoiminnastamme vuodelta 2021: Veden voima - Kansallispukuhiihto 10.2.2021, Villan puistossa oli virtuaalinen kolmen jäsenemme tapahtuma, jonka innostamana koko Suomi lähti hiihtämään kansallispuvuissa. Julkaisumme nähtiin facebookissa yli 47 000 kertaa ja ihmiset innostuivat ympäri Suomen tuunaamaan perinnettä aihetunnisteella #kansallispukuhiihto. Kansallispukuhiihtäjämme pääsivät jopa Yle Urheilun #hiihtokupla gaalaan. Jatkamme ilmiön parissa ensi vuonnakin uuden tapahtuman merkeissä. Tempauksemme innostamana Kalevalaisten naisten liitto haastoi ihmiset hiihtämään kansallispuvuissaan Kalevalan päivänä. Veden Voima - Laskiaisen kelkkaretki 14.2.2021 Vaasan rantaraitilla Kansallispukutapaaminen torilla 7.4.2021 jätimme hyvästit kansallispukuhiihdolle Vaasan rantaraitilla kansallispuvuissa kulkien laulaen ja runoja lausuen. Samalla toivotimme kevään tervetulleeksi ja teimme runokiitoksen someen kaikille kansallispukuhiihtoon osallistuneille. Vaasan Ka

Kevään ohjelmaa 2022

Kalevalaisen Naisten liiton teema tälle vuodelle on Luovuuden alkuvoimaa ja me vaasalaiset vietämme sitä omien tapahtumiemme lisäksi  vieraillen ilolla erilaisissa tapahtumissa ja konserteissa. Lisää ohjelmastamme voit lukea täältä Alkuvuonna olemme jo ehtineet tietenkin hiihtämään kansallispuvuissa ja vierailemaan Oksenja Mäkiselän haudalla Laihialla. Mukaan inspiroivaan joukkoomme pääsee kuka vain perinteistä ja kulttuurista kiinnostunut ottamalla yhteyttä Maikkiin maikkisyvaluoma@gmail.com tai tämän ilmoittautumislinkin kautta.

Taiteiden Yönä 2022 tuuletetaan!